Äitin ja pojan uudet kengät

Jokunen aika sitten saapui juurikin sopivasti kevätkeleihin Spartoosta tilaamani kengät. 

Pojalle tilasin Niken tennarit, ja itselle ihan randomina Hush Puppiesin balleriinat, sillä hakusessa oli konjakinruskeat nahkaballeriinat.

Hush puppies oli merkkinä ihan outo, joten olikin mieluinen yllätys kun kengät saapuivat. Nämä ovat nimittäin ihan superpehmeät! Itse nahka on pehmeää, mutta vielä iloisempi yllätys oli pohja joka on ihanasti pehmustettu. Näillä varmasti jaksaa tallustaa pidemmänkin matkan ilman, että jalat väsyvät.

Spartoon sivuilla suositeltiin valitsemaan kengästä normaalia isompi koko, ja samaa suosittelen kyllä itsekin. Käytän merkistä ja mallista riippuen kokoa 37 tai 38, ja näistä valitsin koon 38. Eikä kyllä ainakaan isot ole yhtään, oikeastaan sen verran naftit, että pohjallisen kanssa olisivat jo melkein liian pienet (oon tykännyt käyttää pohjallisia kengissä, joissa ei käytetä sukkia). Onneksi nahka kuitenkin antaa käytössä periksi.

Ja se tilauksen tärkein osuus, eli ne Niket taaperolle, osui nappiin sekin. Kengät ovat olleet jo kovasti käytössä, niin näppärät on laittaa jalkaan vaikka pikaiselle kauppareissulle, tuon tarrakiinnityksen ansiosta. Tarra olikin yksi kriteeri näitä kenkiä valitessa. 

Toinen kriteeri oli edullinen hinta, sillä kenkiä tarvitsee aika monetkin, arkikenkää, kaupunkikenkää, ulkoilukenkää, kumpparia… ja kun mikään ei kasvavaan jalkaan tietenkään edelliseltä kaudelta mahdu, on kaikki ostettava aina uudelleen. Siksipä ei jokaiseen kenkäpariin viitsi omaisuutta upottaa. Nämä tennarit lähtivät vajaan 25 euron hintaan, joten ihan kelpolöytö.

On se netistä tilaaminen muuten vaan kätevää. Kun ostokset voi tehdä iltamyöhään, ei ole ketään nimeltämainitsematonta alle metrin mittaista shoppailupoliisia hoputtamassa tahtia, vaan voi rauhassa yhdellä istumalla vertailla eri kauppojen valikoimaa, ja klikkailla mieleisensä ostoskoriin.

Hush Puppies balleriinat löydät täältä, ruskeista näytti olevan jo koot vähissä, mutta samaisesta mallista oli paljon muitakin värejä.

Taaperon Niket löydät täältä

Jos malli muuten miellyttää, mutta kaipaat tyttövärejä, niin ihanat valkoiset vaaleanpunaisilla yksityiskohdilla löydät täältä.

Spartoolla on voimassa toukokuun ajan seuraavat alekoodit:

20% yli 150e ostoksista SUNFI2

15% yli 100e ostoksista SUNFI15