Lääkärireissu x 2

Meidän lauantaiaamu alkoi vähän kurjemmissa merkeissä, sillä heti aamupalan jälkeen saatiin suunnata terveyskeskuksen päivystykseen näyttämään pientä loukkaantunutta jalkaa.

Haaveri jalkaan sattui jo perjantai-iltana, kun Veikko kompastui sähköjohtoon. Näitähän meillä sattuu, kompastumisia, putoamisia, törmäämisiä ja mitä näitä nyt on, pieniä arkipäiväisiä kolhuja, joista yleensä seuraa kyynel silmäkulmaan tai pieni mustelma muistoksi.

Samanlaiselta pikkuhaaverilta tämäkin alkuun vaikutti, ensin tuli vähän itkua, sitten tutkittiin jalkaa, mutta mitään suurempaa vikaa siinä ei tuntunut olevan. Jalkaa sai väännellä ja käännellä, puristella ja tunnustella, ilman mitään reagointia. Painoa jalalle ei kuitenkaan voinut varata, kävelystä puhumattakaan. Ajattelin, että jalka on saanut pienen tällin, ja on aamulla varmasti taas kunnossa.

Iltapuuron kautta petiin nukkumaan, parempaa huomista odotellen.

Aamulla sama homma kuitenkin jatkui, jalalle ei voinut varata painoa. 

Niinpä huolestuneena lähdettiinkin päivystykseen jalkaa näyttämään, jos sitä olisi vaikka aiheellista kuvata.

Lääkäri ei kuitenkaan löytänyt jalasta mitään vikaa, edelleen jalkaa sai käännellä ja väännellä, ei ollut murtumaan viittaavaa turvotusta tai mustelmaa. Muutaman nilkuttavan askeleenkin Veikko pystyi jo jalalla ottamaan, ja itsekin ajattelin, että jalka taitaa sittenkin alkaa jo vetreytyä kuntoon.

Kipulääkereseptin ja tukisiteeseen sidotun jalan kanssa lähdettiin kotia kohti.

Vaan eipä jalka pelittänytkään kotona, painoa ei sille voinut varata koko päivänä!

Ajattelin, että viimeistään maanantaina mennään takaisin lääkäriin, jos jalka ei ala toimia, mutta sunnuntaiaamuna sillä iloksemme nilkuteltiinkin muutamia askeleita! Iltaa kohden konttailu jäi vähemmälle, ja jalka alkoi taas toimia :) Jee! :)

Onneksi siis ei mitään isompaa haaveria jalkaan tullutkaan! Ja näitähän varmasti sattuu vilkkaalle lapselle jatkossakin…

Ei muuten ollut edes ainoa lääkärireissu sillä viikolla.

Alkuviikosta me käytiin näyttämässä hammaslääkärillä Veikon kielijännettä, johon kiinnitin jokin aika sitten huomiota. Kielen alla oleva jänne on niin kireä, että kieltä on mahdoton liikuttaa suusta muuta kuin alahuulelle! Suupielten lipaisu tai kielen vienti ylähuuleen ei onnistu lainkaan.

Lapsi ei ollut todellakaan yhteistyöhalukas näyttämään kieltään hammaslääkärille, enkä itse halunnut väkisin itkevää ja rimpuilevaa poikaa pitää paikalla, hoitajan yrittäessä pitää päätä väkisin paikoillaan…

Hammaslääkäri olisi poikkaissut jänteen saksillaan siinä samassa hetkessä, kuulema vain musta kiinni, haluanko pitää lapsen paikoillaan… Joo en halunnut!

Saatiin uusi aika marraskuulle, ihan tavalliseen hampaiden tarkastukseen hammashoitajalle, ja kuulema siihen mennessä pitäisi harjoitella sitä kielen näyttämistä, niin sama hammaslääkäri tulee sitten katkaisemaan sen kielijänteen!

Jälkikäteen kotona aloin ihmettelemään, miksi ihmeessä toimenpide pitää tehdä ilman mitään rauhoitusta! Sopivasti tainnuttava esilääkitys paitsi helpottaisi huomattavasti lääkärin työtä, takaisi myös lapselle käynnistä miellyttävämmän kokemuksen, josta tuskin edes muistaisi mitään…

Eihän tuommoinen muuten onnistu parivuotiaalle kuin väkisin, enkä niin kurjaa kokemusta kyllä missään nimessä halua. Itse hammaslääkäripelkoisena en halua samaa kammoa lapselle…

Nyt täytyy selvittää saako tuola kunnallisella hammaslääkärillä sitä rauhoittavaa esilääkitystä, vai turvaudutaanko yksityiselle, jossa luulisi vaihtoehtoja olevan enemmän.

Haittaahan tuosta kireästä kielijänteestä on lähinnä puheen kehitykselle, esimerkiksi ärrää on aikas mahdoton sanoa, jos kieli ei taivu kitalakeen…

Onko kenelläkään kielijänteen katkaisusta kokemusta?

Ja jos on niin miten se on teillä tehty?

Tämmöisellä vähän blogin aihepiiristä poikkeavalla postauksella aloitettiin tämä viikko, toivottavasti päästään kepeämpiin aiheisiin jo huomenna :)

Ps. Tuo Facebookin ja Instagramin puolellakin vilahtanut pahvilaatikko on kyllä ollut todellinen hitti! ;)

Ikkunan ja ovenkahvojen reijät leikkaamalla siitä saatiin aikaiseksi maja Veikolle, ja myös meidän Vappu-mummeli on todennut pahvilaatikkomajan oivaksi nukkumapaikaksi.

Pahvilaatikon alkuperäisestä sisällöstä tulossa myös postausta lähiaikoina! :D

Pps. Tänään on vipa päivä käyttää hyödyksi -10% alekoodi Neenuskalle!

Koodilla KARKKIPURKKI saat -10% alennusta koko valikoimasta!

Alennus lunastetaan syöttämällä koodi sille varattuun kohtaan verkkokaupan kassalla toimitus- ja maksutapojen alapuolella.