MEIDÄN MATKARATTAAT & ALEVINKKI

Ennen Orlandoon lähtöä pohdin tässä postauksessa, vain muutama päivä ennen lähtöä, minkälaiset matkarattaat kannattaisi hankkia. 

Päätettiin lopulta lähteä matkaan ilman rattaita, ja hankkia rattaat sitten periltä. Kätevästi ihan Florida Mall ostarin vierestä löytyikin ihan järjettömän kokoinen lastentarvikeliike, MacroBaby, jossa myydään varmasti ihan kaikkea mitä vauvalle ja pienelle lapselle keksii kaivata… Tuolla liikkeessä olisi saanut varmasti kulumaan koko päivän, jos olisi ollut vauvantarvikkeille tarvetta! Kyllä, Amerikassa vaan kaikki on suurta :D

Vieressä oli myös vähintään yhtä iso Toys”r”us, jonka sisältä löytyi Babies”r”us lastentarvikeosasto. Toki rattaita löytyi ihan Walmartista ja muista vastaavista marketeista, mutta hakusessa oli kuitenkin vähän kestävämmät rattaat kuin markettien kertakäyttövaunut. Rattaita olisi saanut myös vuokrata ihan joka paikasta, mutta haluttiin kuitenkin omat ja mukavammat rattaat, kuin vaikkapa Disney Worldin varsin epämukavan ja kovan näköiset kärryt.

Niin me sitten ihan ekoina päivinä käytiin ratasostoksilla, ja päädyttiin monen suosittelemiin Baby Jogger City Mini rattaisiin, nelipyöräisenä versiona. Monta muutakin kivaa ja kiinnostavaa mallia olisi ollut, mutta kaksi ja puolivuotiaalle lapselle ei kannattane enää kovinkaan kalliita rattaita hankkia, sillä käyttöikää ei taida rattaille enää kovinkaan pitkään tulla.

Ominaisuuksiakin löytyi juuri ne mitä kaipasin, eli säädettävät 5-pistevaljaat, tilava tavarakori ja lähes makuuasentoon kääntyvä istuin. Painoa rattailla on vain 7,5kg, joten ne saa useimmalla lentoyhtiöllä viedä portille asti.

Ihan huippua näissä rattaissa on niiden kasaaminen. Tuosta istuinosan keskeltä nimittäin nykäistään kahvasta yhdellä kädellä, ja rattaat ovat siistissä paketissa! En tiennyt tuollaista olevan edes olemassa :D

Varsin positiivinen ylläri näille rattaille oli myös hinta. Suomessa näistä saa pulittaa vähän reilun 400 euroa, kun taas Amerikassa näille tuli euroiksi käännettynä hintaa aika tarkalleen 200… Kannatti siis tosiaankin ostaa nämä rattaat vasta periltä! :)

Myymälässä oli esillä rattaista mallit, ja maksun jälkeen hurautettiin läheiselle noutovarastolle hakemaan meidän omat ja korkkaamattomat kappaleet.

Myös kaikenmoista lisävarustetta on näihin rattaisiin saatavana, me ostettiin rattaille kantolaukku, että pysyvät lentomatkoilla siistimpänä. Työntöaisaan ostettiin pieni laukku jossa voi pitää paria juomapulloa ja vetoketjutaskuissa muuta pientä ja tarpeellista, näppärästi käden ulottuvilla.

Oikein tyytyväisiä ollaan oltu tuon parin viikon kokemuksen perusteella näihin kärryihin, ja luulenkin että nyt putsataan ja puunataan Emmaljungat pois käytöstä ja siirrytään käyttämään näitä rattaita shoppailu- ja kaupunkikäytössä. Kiitos vaan vinkistä kaikille ketkä näitä suosittelivat! :)

Täytyy vielä loppuun vinkata, että MiniMintillä on meneillään loppuunmyynti, ja aleprosentit ovat nyt melko huimia, jopa 80%! Valikoimaakin näytti olevan vielä hyvin jäljellä, kannattaa siis käydä kurkkaamassa ja keräillä parhaat päältä ;)