JUHANNUSRETKELLÄ

Meillä oli tälle juhannukselle yksi tärkeä suunnitelma. Olla kotona, ilman mitään suunnitelmia! Kalenteri on ollut täynnä viikonloppumenoja koko kesälle tähän asti, tosi kivoja jokainen, mutta ihanaa olla välillä vaan kotona.

Tänään pakattiin lounasaikaan kassi täyteen eväsvehkeitä ja lähdettiin Veikon jo kovasti odottamalle eväsretkelle. Löydettiinkin aivan i-h-a-n-a retkipaikka, luontopolun varrella järven rannalla oli pikkuinen grillausmökki. Amatööriretkeilijät vaan lähtivät vähän liian kevyellä vaatetuksella ja aikas jäässä oltiin kun tuuli yltyi mökin molemmin puolin olevalta järveltä.

Grillimökissä oli aivan loistava takka grillausritilöineen, mutta koska tikun nokassa makkaran paistaminen on tietenkin se juttu, niin issee veisteli retkitunnelmaan sopivat grillaustikut.

Koska me ei oikein tiedetty millainen paikka meitä perillä odottaa, jätettiin me koko koiralauma kotiin. Ensi kerralla (koska tänne me palataan vielä monta kertaa uudelleen!) otetaan kyllä varmasti koira tai pari myös matkaan, ihan koko neljän koiran laumaa en taida samalla kertaa ottaa kaitsettavaksi, kun vieressä kuitenkin kulkee luontopolku ja ihmisiä koirineen käveli nytkin muutamasti ohitse.

Retkipaikka oli yhdessä neljästä lähekkäin olevasta saaresta, joihin tähän pääsi myös kävellen. Muihin saariin pääsee vain vesiteitse, ja jokaisessa niissäkin on grillaus- ja nuotiopaikkoja. Ja venekuume taas nousee…! :D Mä tietty haaveilen sopivan kokoisesta moottoriveneestä, sellaisesta jossa on nukkumapaikat neljälle ihmiselle ja neljälle koiralle. Ja kun palaa vaaleanpunaisista pilvilinnoista jälleen todellisuuteen, niin voidaan alkaa katselemaan perus soutuvenettä, tai ehkäpä puhallettava kumivene olisi se realistisin vaihtoehto :D

Metsässä retkeily on tosi kivaa vastapainoa kaikenlaisille huvipuistoille ja muille kesäkohteille, ja kaiken lisäksi ihan ilmaista! Ja lapselle aivan yhtä suuri elämys kuin mikä tahansa järjestetympikin retkikohde, vieläkin nimittäin muistellaan miten keväällä oltiin mummin kanssa metsäretkellä ja miten siellä istuttiin kaatuneen puun päällä syömässä itse paistettua makkaraa… ;)