ÄITIYSAVUSTUS PAKKAUKSENA VAI RAHANA? (SIS. LEANDER-ALEVINKKI)

Sain viime viikolla neuvolasta Kelan papruja mukaan, ja nyt olisi aika hakea äitiysavustusta. Esikoiselle en edes miettinyt vaihtoehtoa ottaa avustusta rahana, vaan ilman muuta halusin meille äitiyspakkauksen. Onhan tuo pakkaus ihan klassikko, ja mikä ihana hetki oli hakea pakkaus postista ja tutkia ja hypistellä sen sisältöä.

Vuoden 2011 pakkaus oli mielestäni melko poikamainen, kuten tämän vuotinenkin, mutta sehän tietenkin sopi meille hyvin ja sopisi tälläkin kertaa. Vaikka pakkauksen vaatteet olivatkin mielestäni suurin osa oikein kivoja, jäi ne meiltä silti kovin vähälle käytölle, osa kokonaan käyttämättä. 

Esikoista odottaessa annoin itselleni luvan alkaa ostamaan vauvalle vaatteita rakenneultran jälkeen, ja kun sitten matkasimme Britteihin taisin vähän seota lastenvaateliikkeissä… Vauvan pikkuruisilla vaatteilla olisi vaatettanut varmaan helposti vaikka kolmoset, joten käyttöön päätyivät sitten ne itse ostetut rakkaimmat vaatekappaleet.

Monta meille tuikitärkeääkin juttua äitiyspakkauksesta löytyi, kuten vaikkapa makuupussi, joka oli meillä päivittäisessä käytössä vaunuissa ja taidettiin sitä myöhemmin rattaissakin käyttää päikkäreiden aikaan. 

Myös pakkauksen mukana tulleet pyyhe, hiusharja, kynsisakset ja vedenlämpömittari olivat nekin ahkerassa käytössä. Vaatteista suurimpaan käyttöön päätyi villahaalari, joka oli sen verran isoa kokoa, että muistaakseni me pidettiin sitä vielä toisena talvenakin toppahaalarin alla!

Tärkeimpien joukkoon lukeutuu myös itse pahvilaatikko, tuohon isoon ja tukevaan kannelliseen laatikkoon olen kerännyt muistoja lapselle itselleen, niitä kaikkein rakkaimpia vaatteita, ensimmäisiä tutteja, muutaman pikkuruisen vaipan, vauvaonnittelukortteja ja niin edespäin, ja toki laatikkoa täydennetään edelleen.

Näistä meillä käytetyimmistä jutuista meillä on edelleen kaikki tallessa ja hyvässä kunnossa, ainoastaan vesilämpömittari tippui ja rikkoontui aikapäiviä sitten. Makuupussejakin meiltä löytyy kaksin kappalein, ostin nimittäin esikoiselle aikanaan Finlaysonilta juuri vastaavan Aappa-makuupussin, mutta valkopohjaisena, mitä tämän vuoden pakkauksessa jaetaan.

Syksyllä syntyvälle vauvalle kaipaan siis ainoastaan tuota itse pahvilaatikkoa, joten taitaapa olla järkevintä ottaa tällä kertaa tuo avustus rahana. Eiköhän sillä 140 eurolla jostain meille pahvilaatikko löydy…

Mihin tuo 140 euron äitiysavustus sitten meillä käytettäisiin?

Käyttöä tietty keksiskin vaikka kuinka, mutta tällä hetkellä ehkä yhtenä isoimpana haaveena on Leanderin i-h-a-n-a kehto, jonka kivasti saisi melkein kokonaan tuolla summalla hankittua! Normaalistihan tuo kehto maksaa noin 250 euroa, mutta sattumalta huomasin, että heinäkuun loppuun asti se on Pikkukengurussa -20% tarjouksessa, maksaen nyt 199,20, joten maksettavaa ei tuon äitiysavustuksen jälkeen todellakaan jäisi paljoa!

Pakko vielä loppuun vinkata, ihan aiheeseen liittymättä, että Niilo Ilossa on aletuotteita nyt jopa -70% alessa! Ainakin -50% kategoriasta löytyy kivasti mm. Mini Rodinia ja ulkovaatteita, ja muissakin aleprossissa näytti olevan hyvin valikoimaa :)