MITEN PYÖRÄILLÄ KAHDEN LAPSEN KANSSA?

Me tykätään Veikon kanssa kulkea paljon pyöräillen. Tässä kodin lähistöllä ulkoillessa tai lähikaupassa poiketessa potkutellaan Joposella, mutta kauemmaksi lähdettäessä lapsi istutetaan perinteiseen lastenistuimeen äitin fillarin kyytiin ja sitten viiletellään menemään. Äiti saa hyötyliikuntaa ja lapsi nauttii vauhdin hurmasta, eli aikas win-win tilanne.

Useimmiten me ollaan menossa kaksistaan isseen ollessa samaan aikaan töitä paiskimassa, ja vastaavasti isseen vapaapäivänä jään itse kotiin tekemään hommia kun miehet lähtevät yhdessä pyörälenkille.

Nyt onkin tullut mietittyä, että miten ihmeessä me sitten kuljetaan pyörällä, kun lapsia onkin yhden sijaan kaksi!?

Yleisin tapa taitaa olla kuljettaa lapsia peräkärryssä, mutta paljon coolimpaa olisi kyllä omistaa lastenkuljetuspyörä!

1. 2. 3. 4.

Vaikka nuo peräkärrytkin ovat aivan varmasti tutkitusti turvallisia, niin silti mukavammalta tuntuisi, jos lapset olisivat samassa pyörässä, eivätkä irroitettavassa peräkärryssä. Ja kätevää tietty sekin, että lapset matkustavat edessä, jolloin koko ajan näkee että kaikki on kyytiläisillä hyvin.

Edullisin malli lastenkuljetyspyöristä taitaa olla tuommoinen, jossa on kaksi istuinta peräkkäin. Monikäyttöisempi varmaankin tuommoinen laatikkoversio, jolloin lasten sijaan kyydissä voisi kuljettaa myös koiria! Ja kulkisihan tuolla laatikossa kätevästi ruokaostoksetkin.

Peräkärryjä saa halvimmillaan noin satasella, parempien mallien maksaessa useita satoja euroja. Lastenkuljetuspyörissä hinnat taas lähtevät reilusta tonnista lähes kolmeentonniin. Toki lastenkuljetuspyörissä on se itse polkupyörä mukana, kun peräkärry on pelkkä kärry pyörän perälle.