MUSTIKKAPIIRAKKAA & RACOON -70%

Me käytiin poimimassa mustikat talven varalle viikko sitten, kätevästi torilta. Helppoa ja nopeaa, eli juuri mulle sopivaa! ;)

Vaikka tämmöisillä megahelteillä ei varmastikaan ole kovinkaan järkevää tuottaa lisälämpöä sisälle uunin avulla, en kuitenkaan malttanut olla leipomatta yhtä mustikkapiirakkaa tuoreista marjoista.

Päätin tällä(kin) kertaa päästä helpolla, ja tein piirakan joskus vuonna kivi ja keppi äidiltäni saamalla, hyväksi havaitulla ohjeella. 

100g voita ja 1dl sokeria vatkataan, sekaan vatkataan 1 kananmuna, lisätään jauhoseos jossa on 1tl leivinjauhetta, 1,5dl vehnäjauhoa ja 1,5dl grahamjauhoa.

Tämä painellaan vedellä kostutetuin sormin piirakkavuuan pohjalle, lisätään pohjan päälle seos jossa on purkki mascarponejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa kermaviiliä, mutta onhan tuo mascarpone nyt 1000 kertaa parempaa, vaikka hyvää sillä kermaviililläkin saa aikaiseksi), 1 kananmuna ja 0,5dl sokeria. Päälle mustikat ja piirakka 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Parasta kermaisen vaniliajätskin kanssa, nam! 

Sitten yksi superhyvä alevinkki! Booztilla alkoi loppualet, ja mm. Racoonia saa nyt huikealla -70% alella! Ainakin noista 100% puuvillaneuleista näytti olevan kokojakin vielä hyvin, ja tietty kantsii kurkata muutkin merkit, sekä aikuistenkin puoli.

Meidän olisi tarkoitus Veikon kanssa hypätä huomenna aamusta autoon ja hurauttaa mummille yhdeksi yöksi. Issee ja terrierilauma me jätetään kotiin remppahommiin, vauvanhuoneen tapetit nimittäin haettiin eilen postista! Jee!