MIKÄ ENSIMMÄISEKSI POLKUPYÖRÄKSI?

Me ostettiin keväällä Veikolle potkupyörä, ehkä maailman siistein sellainen, nimittäin supersöpö Joponen (lisää voit lukea vaikka tästä postuksesta). Arvatenkin pieni potkuttelija on kehittynyt aivan huimasti tässä kesän aikana, ja alkukesän hiljaiset potkuttelut ovat vaihtuneet hurjapäiseksi viilettelyksi jalat molemmin puolin ilmaan nostettuina.

Meillä oli tarkoituksena ajella tämä kesä ihanalla Joposella potkutellen ja ostaa polkimellinen pyörä ensi keväänä. Nyt taitaa kuitenkin tulla suunnitelmiin muutos, sillä naapurin vuotta vanhemman pojan polkupyörä kiinnostaa ihan superpaljon, ja sitä lainaillaan joka kerta kun ollaan yhdessä pyöräilemässä. 

Toisaalta polkupyörän ostaminen näin syksyä vasten ei ole välttämättä ihan hölmöä sekään, onhan tässä varmasti parisen kuukautta hyvää pyöräilykautta vielä jäljellä, ja jos talvi on yhtä vähäluminen kuin viime vuonna, saattaa pyörä olla käytössä läpi vuoden!

Nyt ollaan vähän googleteltu polkupyörävaihtoehtoja ja kriteereinä on ainakin 12 tuuman koko, sillä se on varmasti paras pikkuiselle ehkä 95cm mittaiselle lapselle. Seuraavaksi tärkeimpänä tulee (toki hyvien ajo-ominaisuuksien ja muuten laadukkuuden jälkeen) ah niin turhamainen ulkonäkö… Haluaisin, että pyörä olisi suht yksinkertaisen näköinen, ei siis mitään rallilippuja tai disneyhahmoja rungossa. Joku hauska juju saisi pyörässä olla, ja toki tuon Joposen luonnollinen seuraaja olisi 12 tuumainen Jopo. Huonona puolena vaan, että Joposta saa pulittaa lähes tuplasti muihin pyörämalleihin verrattuna…

Muistan omasta lapsuudestani ihanan Tunturi Ponin, jonka taisin saada ekaluokalle mennessäni ja googlailinkin mahtaisiko tuota ihanaa, nyt jo vähän retroa, mallia olla saatavana. Googlen kuvahaulla löysin aivan täydellisen Tunturi Mini Ponin, siis niin i-h-a-n-a, mutta tätä ei taideta enää valmistaa, kun ei sitä Tunturin sivuilta enää löydy (Google linkki meni Tunturin sivuille, mutta suoraan Tunturin sivuille mennessä pyörää ei löydy)! 

Alle keräilin ne parhaat vaihtoehdot mihin törmäsin.

Kuva ja lisätietoa: Tunturi Mini Poni, Tunturi Foxy Wille, Jopo, Helkama Police, Puky

Minkälaisia polkupyöriä teidän lapsilla on ollut ensipyörinä?

Löytyykö kollaasista teidän lempparia vai onko suosikki jokin muu malli?