TGIF JA ÄITIN OMA HETKI

Perjantai. Ihanaa! Vaikka viikonloppuna ei tekisikään mitään kovin paljon arjesta poikkeavaa, on näissä loppuviikoissa kuitenkin ihan oma tunnelmansa. Ja mikä parasta, saadaan olla koko perhe vapaalla, mikä tietää mulle lisäkäsiä tätä meidän sirkusta pyörittämään.

Meillä on vauvalla ollut jo muutamia viikkoja tietty rytmi, aamulla uni maittaa ysiin saakka ja yöunille vauva käy puoliltaöin. Kun isoveli heräilee tuttuun tapaansa seitsemältä ja käy unille illalla yhdeksän aikaan, tietää se sitä, että mulla on täällä pieniä seuralaisia siitä aamuseiskasta yö myöhäiseen asti. Kun sitä lapsetonta aikaa on vain sen seitsemän tuntia yössä, niin siitä ei ihan hirveän usein jaksa nipistää itselleen sitä omaa aikaa. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että muutaman kerran olen noussut yöllä kahdelta, ihan vain siitä ilosta, että kerrankin saan touhuta jotain ihan rauhassa, haha!

Sain jo aika päivää sitten Schollilta mukavan lähetyksen, muutamia jalkojenhoitotuotteita, joita mun on pitänyt jo pitkään testailla. Tänään päätin antaa siivouksen odottaa, ja laittaa jalat kesäkuntoon.

Keväällä tulee kodinsisustusinnon lisäksi into laittaa myös itsensä kuntoon talven jäljiltä. Tiedätte varmaan, käydä kampaajalla, kasvohoidossa, uudistaa vaatekaappia ja muuta sellaista. Viimeistään sandaalikauden kynnyksellä olisi kiva kipaista myös jalkahoitoon, mutta kiireisen arjen keskellä täytyy jostain menoista karsia, ja näillä vehkeillä saa jalat kesäkuntoon helposti myös kotikonstein.

Mulla oli mukana innokas kolmevuotias apulainen, joka silmä tarkkana seurasi, kun levitin jalkoihin ensin kuorintavoidetta, ja hetken sitä hierottuani upotin jalat kuumaan kylpyyn. Jalat huuhdeltuani ja kuivattuani koitti lapsen kovasti odottama kohokohta, kun käynnistin paristokäyttöisen jalkaraspin (tämä oli muuten tosi kätevä kapistus, suosittelen!). Tämän jälkeen jalkahoitoassarini oli sitä mieltä, että kaikki on nyt nähty ja sain jäädä rauhassa jalkojen pesun jälkeen levittämään rasvaa jalkoihin.

Kaikkeen tähän kului aikaa vain joitain minuutteja, joten täytyy kyllä ottaa tästä säännöllinen tapa, ja varsinkin tuota rasvaa käyttää vaikka päivittäin, niin johan kelpaa kiskoa kesäkengät jalkaan!

Tuo mun pikkuapulainen on jostain syystä nyt kovin kiinnostunut näistä jalkojenhoitoasioista. Tänään hän silmät pyöreinä ihmetteli ostoskeskuksen kalajalkahoitolaa, tiedättekö niitä, joissa akvaarion näköiseen altaaseen upotetaan jalat, joita pikkuiset kalat käyvät näykkimässä? 

”Äiti, onko siellä rapuja?” ”Syökö ne luutkin?”