MEIDÄN TUPLARATTAAT JA BLOGIN EKA VIDEO!

sisarusrattaat blogi

sisarusrattaat blogi

Raskausaikana yksi pohdinnan aiheista oli tuplarattaat. Tarvitaanko me sellaisia, vai pärjätäänkö ilman, jos tarvitaankin niin millaiset, vai riittäisikö sittenkin vain vanhoihin vaunuihin seisomalauta isoveljelle.

Kyselin vinkkejä bloginkin puolella ja moni oli sitä mieltä, että kolmen vuoden ikäerosta johtuen, ei tuplille välttämättä olisi tarvetta. Niin me päätettiinkin jättää tuplien hankinta, ainakin alkuun ja koklata jos isoveli siirtyisikin jalkamieheksi. Mutta täytyy taas todeta, että mikä sopii yhdelle, ei olekaan toisen mielestä paras ratkaisu.

Kyllähän ilman tuplarattaitakin varmasti pärjää, mutta tuplien myötä on meidän arki kyllä helpottunut huomattavasti, ja paljon mieluummin sitä lähtee hoitamaan asioitakin, kun kulkeminen kahden lapsen kanssa on helppoa ja vaivatonta. Varsinkin, kun meillä ei asu isovanhempia tai muita tukijoukkoja lähellä, vaan lapset kulkevat aina mukana, mihin ikänä me mennäänkin.

sisarusrattaat

baby jogger city mini double

tuplarattaat blogi

Ilokseni me saattiin Lekmeriltä testiin Baby Jogger Citi Mini Double rattaat ja niihin kuuluva vaunukoppa, ja nyt kun tämä setti on ollut meillä käytössä jo hyvän aikaa ajattelin kertoa meidän kokemuksia!

Kyseessä on tosi kevyet ja ketterät tuplarattaat, kääntyvien etupyörien ansiosta näillä on tosi näppärä liikkua ja ohjata, mutta tarvittaessa nuo etupyörät saa myös lukittua vain yhteen asentoon. Istuinten selkänojat saa säädettyä lähes makuuasentoon, joten periaatteessa vauvan voisi laittaa jo suoraan istuinosaankin pötköttelemään vaikka muhkean lämpöpussin suojaan. Tuo koppa on kuitenkin ollut tosi kiva ja tarpeellinen, varsinkin kun silloin vauvan kasvot ovat työntäjään päin, ja pystyy nopeasti tarkistamaan, että vauvalla on kaikki hyvin. Vaunukopassa on myös kätevät kantokahvat, joten nukkuvaa vauvaa ei tarvitse nostella vaunuista turhaan, kun vaan nappaa koko kopan mukaan.

Kopan mukana tulee rattaisiin asennettavat pikakiinnikkeet, jolloin vaunukoppa on supernopea naksauttaa kiinni runkoon ja samoin myös ottaa siitä pois. Koppa tulee tosiaan suoraan runkoon kiinni, jolloin se on varmasti rattaissa tukevasti ja turvallisesti!

Molempiin istuinostiin on oma ikkunallinen kuomu, ja tähän meillä on isoveli erityisesti ihastunut, sillä kuomun ollessa ihan alhaalla on tunnelma rattaissa kuin teltassa, haha!

Itse tykkään erityisen paljon näiden rattaiden helppokäyttöisyydestä, ketteryyden ja keveyden lisäksi. Rattaat kasataan yksinkertaisesti nostamalla istuinosien ”Fold” -hihnoista, tein tästä ihan videonkin jossa tuo kasaamisen helppous näkyy.

Meillä rattaat ovat olleet käytössä niin kerhomatkoilla, ostoskeskuksessa, kuin kävelyreissuillakin ja pian rattaat pääsevät ekalle pikkuiselle ulkomaan matkallekin. Ajattelin kirjoitella käyttökokemuksista vielä uudelleen myöhemmin, kun vauvakin on siirtynyt käyttämään rattaiden istuinosaa. Isoveli muuten odotteleekin jo kovasti, että vauva kasvaan sen verran, että pääsee myös istuinosaan vieruskaveriksi istuskelemaan. Rattaissahan on molemmin puolin omat istuinosat, joissa molemmille omat kuomut ja selkänojat voi säätää kummallekin sopivaan kaltevuuteen. Myös viisipistevyöt ovat molemmissa istuimissa. 

tuplarattaat

sisarusrattaat

Ajattelin nyt ihan videolla näyttää kuinka näppärästi nuo rattaat saa kasaan, joten tässä tulee nyt samalla blogin ensimmäinen video (Iiiiks!).

Mitäs mieltä muuten olette, onko videot kiva lisä blogiin vai olisiko parempi pysytellä vain kuvissa ja kirjoitetussa tekstissä? Ehkä seuraavalle videolle saisin taltioitua jo hymyn pilkahduksenkin, eihän tämä nyt niin vakaa ole, haha! Ai niin, videolla on aikas hiljainen ääni, joten laittakaahan volyymit kaakkoon.