LUUKKU 16: LAHJAVINKKEJÄ MIEHELLE JA 1-VUOTIAALLE

Nyt alkaa olla jo aika viimeiset ajat, jos meinaa tilata netistä joululahjoja! Onneksi vielä ehtii, mulla ainakin vielä osa lahjoista puuttuu, eikä ostoskeskuksen jouluruuhkat kahden pienen lapsen kanssa oikein houkuttele, haha.

Tällä kertaa ajattelin vinkkailla mitä voisi ostaa miehelle lahjaksi, ja katsotaan myös mistä meidän yksivuotias tykkää tällä hetkellä, jos sieltä löytyisi vinkkejä pikkulasten lahjoja miettiville.

1. ja 2. Selected Hommen laadukkaat pipo ja huivi ovat 50% villaa.
3. Makian nahkaisessa lompakossa pysyy kortit tallessa.
4. Crocsilta löytyy miehille monenlaista jalkinetta, myös mokkanahassa.
5. Fingerporin huumori iskee ainakin meillä, ja taitaa olla monen muunkin miehen suosikki.
6. Laadukkaita teepaitoja ei varmasti koskaan ole kaapissa liikaa.
7. Kalsarit taitaa olla melkoinen joululahjaklassikko yhdessä vihreiden kuulien kanssa, mutta varmasti käytännöllinen lahja (toisin kuin ne vihreät kuulat, hrrr).
8. Yöasu on myös takuuvarma joululahjasuosikki.
9. Conversen käyttäjää ilahduttaa varmasti nahkainen pari suosikkikenkiä.
10. Uusi laukku ja lupaus yhteisestä viikonloppulomasta kuulostaa ihanalle.
11. Makian pipo ja hanskat on 100% merinovillaa, ja pakattu tyylikkääseen pahvipakkaukseen.

Meillä ei oo tapana miehen kanssa ostaa mitään superkalliita joululahjoja, vaan muutaman kympin lahjabudjetilla mennään, joten sen mukaan valkkasin tuohon kollaasiinkin noita ideoita. House of Brandonilta löytyy paljon kivaa ja käytännöllistä lahjaa myös miehille, ja lahjat ehtivät vielä jouluksi perille, kun tilauksen jättää viimeistään perjantaina 18.12 klo 14 mennessä. Postarit ovat nyt ilmaiset, ja kaikilla ennen joulua jätetyillä tilauksilla on 30 vuorokauden palautusoikeus, mikä on ihan kiva juttu, jos koko ei menekään heti kerrasta nappiin.

1-3. Meidän yksivuotias on kiinnostunut kaikenlaisesta kokkailusta, ja isoveljen leikkikeittiö kokkausvälineineen on kovassa käytössä. Vatkain, leivänpaahdin, leikattavat hedelmät ja kaikki muutkin tarvikkeet meiltä löytyykin jo, sillä isoveli on niitä saanut pienempänä lahjaksi.
4. Ihan täysi tonttu! on kirja, tai oikeastaan joulukalenteri, joka koostuu kahdestakymmenestäneljästä jouluisesta lorusta. Me ei olla maltettu lukea vain yhtä lorua päivässä, vaan kirja on luettu moneen kertaan kannesta kanteen ja lempparilorut ties kuinka monesti.
5-7. Veikon pienenä saamat Brion pelle, palikkalaatikko ja hakka on kaivettu kaapista esiin, sillä yksivuotias on tällä hetkellä näistä leluista innoissaan. Varsinkin tuo pelletorni on ihan lemppari.
8. Luomupuuvillainen yöpuku on takuuvarma joululahjahitti.
9. Me saatiin Legolta testiin tuo Duplo Metsäpuisto, ja yhdessä isoveljen kanssa tämän parissa kuluu mukavasti aika.
10. Meidän molemmilla pojilla on nuo ihanat Luinspa kylpyponchot, jotka saimme PikkuVaniljasta, ja tämäkin on ihana ja käytännöllinen lahjavinkki perheen pienimmille.
11. Hampaita tekevälle turvallinen purulelu yhdessä ihanan soittorasian kanssa on kiva lahja.
12. Meillä on pojilla kaksi potkuautoa, tuo kollaasissakin näkyvä Jollyroomista saatu paloauto, sekä pienemmän kummeiltaan yksivuotislahjaksi saama ihana Vilacin potkuauto, ja nämä molemmat ovat meidän juniorin leikeissä päivittäin.

Meillä nuo yllä olevassa kollaasissa olevat jutut aikalailla löytyykin, ja muutenkin meillä oli tarkoitus ostaa lapsille ihan vain muutamat paketit. Varsinkin näin pienille lapsille, mitä meidänkin yksi- ja neljävuotiaat ovat, on jo muutamassakin paketissa ihmettelemistä, ja viime joulunakin Veikko ihmetteli, että miksi Joulupukki toi sellaisiakin lahjoja, mitä hän ei ollut toivonut. Tänä vuonna Veikko sai laittaa toivelistalleen muutaman lahjatoiveen, joista osa toteutetaan. Tuo toivelista ei siis ole mikään lahjatilaus, vaan nimeomaan toiveita, haha.

Muutenkin ollaan näistä lahja-asioista Veikon kanssa juteltu, ja pari viikkoa sitten kerroin, että on myös lapsia, jotka eivät välttämättä saa yhtään lahjaa jouluna. Veikkoa tuo ajatus vähän ihmetytti ja naurattikin, sillä tietenkin Joulupukki tuo kaikille lahjoja, vai ovatko nuo lapset käyttäytyneet huonosti, hän ihmetteli. Kerroin, että Joulupukkikin tarvitsee vähän apua niiden lahjojen hankinnoissa, eikä kaikkien lasten vanhemmilla ole mahdollisuutta siihen. Niin me yhdessä lähdettiin Prisman Joulupuu-keräyksen luo, jossa joulukuuseen oli ripustettu lappusia, joissa luki lapsen sukupuoli ja ikä. Me napattiin pari lappusta ja käytiin valkkaamassa pari legopakettia, jotka paketoitiin ja vietiin keräykseen. Tästä tuli hyvä mieli meille molemmille (ja toivottavasti myös lahjan saajillekin), ja tämä voisikin olla kiva uusi yhteinen jouluperinne. Ja myös muistutus joulun alla siitä, että joulu ei ole pelkkää lahjojen saamista, vaan myös muiden auttamista.