ARTTURIN RITARIEN TALVIJUHLA – PARAS ALOITUS TALVILOMALLE

Meidän perheellä alkoi tänään talviloma, aivan kuten varmasti monella muullakin täällä Tampereen seudulla, ja me startattiin lomaviikko heti ihan parhaalla tekemisellä. Särkänniemi kutsui meidät ensimmäistä kertaa järjestettävään Artturin ritarien talvijuhlaan Koiramäelle, ja suurina Koiramäkifaneina me oltaisiin varmaan hypätty autoon siltä istumalta, elleivät portit olisi auenneet vasta tänään.

Portilla vieraat toivotti tervetulleeksi ihan oikea ritari, ja keskiaikaisen musiikin ja taustahälyn saattelemana päästiin heti oikeanlaiseen juhlatunnelmaan. Suunnattiin aika nopskaa ritarikouluun, jossa opeteltiin ritareille tärkeitä taitoja ja harjoiteltiin myös hienolla turnajaisradalla. Myöhemmin luvassa oli myös ritariksi lyöntiä diplomeineen, mutta meidän neljävuotiasta moinen kunnia jänskätti sen verran, että tyydyttiin seuraamaan seremoniaa vain sivusta, ja suunnattiin sen jälkeen Drakkulan linnaan huvittelemaan. Tai Veikko suuntasi iskän kanssa, me Viljamin kanssa jäätiin ulos ihastelemaan kuninkaallista juhlatunnelmaa.

Koiramäessä ei ole varsinaisia huvipuistolaitteita hop lop -tyyppistä Drakkulan linnaa lukuunottamatta, mutta tekemistä sitäkin enemmän. Meillä vierähti Artturin ritarien talvijuhlissa monta tuntia, eikä me edes käyty seuraamassa vahakynttilöiden valmistamista, suunniteltu omaa vaakunaa tai soviteltu ritarien ja prinsessojen vaatteita, joita oli varattu yhteen huoneeseen. Ainakin tuommoiselle neljävuotiaalle Koiramäessä riittää kerta toisensa jälkeen ihmeteltävää ja tekemistä, ja taaperoikäisiä viihdyttävät ainakin Koiramäestä löytyvät kotieläimet.

Ja tämmöinen teemapuistoihin hullaantunut aikuinen on tietenkin innoissaan huolellisesta toteutuksesta, eikä malttaisi pitää kameraansa piilossa, hih. Koitin karsia näitä kuvia tähän postaukseen, ja luulin jo onnistuneeni, kunnes huomasin, että kuvia oli yli kolmekymmentä… Vähän sain vielä karsia, kun en ihan niin montaa viitsinyt tähän laittaa, haha.

Lopuksi me käytiin vielä Koiramäen superihanassa kahvilassa herkuttelemassa, kunnes suunnattiin Näsinneulaan maisemia ihastelemaan, ja käytiin myös Akvaariossa ihmettelemässä vedenalaista maailmaa, ja ihan lopuksi Veikko ja iskä kävivät myös paljon odotetussa Planetaariossa.

Mutta mitä piti meidän neljävuotias Artturin ritarien talvijuhlasta? No tykkäsi! Oli kuulema tosi kivaa, ja parasta oli narunveto. Hämmästystä aiheutti hieman itse kuningas Artturi, sillä lapsi jäi pohtimaan, että miksei Artturi ollutkaan kissa, ihan niinkuin siinä kirjassa mitä me ollaan viime illat luettu, hih.

Niin ja jos jollekin seurueesta iskee kiukuttelukohtaus, niin uhmatuhmailijoille löytyy ihan oma paikka. Vitsi vitsi!

Artturin ritarien talvijuhla Särkänniemen Koiramäessä on avoinna la 27.2 – su 6.3.2016 klo 11-16

Onko teillä suunnitelmissa vierailla Artturin ritarien talvijuhlassa?

Ps. Jos matkahommat on ajankohtaisia tai suunnitelmissa, niin käykääpäs kurkkaamassa tämä postaus! Vielä pari päivää aikaa hyödyntää matkaviikkojen alet.

Pps. Olethan huomannut, että Karkkipurkki muuttaa 1.3 Bellablogeihin!

Seuraa blogiani Facebookissa ja Instagramissa, niin pysyt mukana muuton jälkeenkin.

Tuttu osoite www.karkkipurkki.com toimii jatkossakin, mutta tuo osoite ei päivitä jatkossa Bloggerin lukulistaa. Bloggerin kautta seuraaja, päivitä jo nyt uusi osoitteeni http://www.karkkipurkki.bellablogit.fi lukulistallesi, ohjeen löydät esim. täältä.