VINKKEJÄ TAAPEROIDEN KENKÄOSTOKSIIN

KAVAT-BABYSHOP

Ainakin kalenteriin vilkaisemalla voi päätellä kevään olevan jo lähellä (lumitilanne kertoo kyllä vähän muuta, mutta eiköhän nekin sieltä pikkuhiljaa sula) ja nyt voi jo hyvällä omallatunnolla alkaa fiilistelemään kevätjuttuja (vaikka täällä niitä on kyllä fiilistelty jo hyvän aikaa, hih).

Koska lapsille ei tuttuun tapaan edelliskauden kengät enää mahdu, on aika miettiä, että minkälaisia kevätkenkiä tänä vuonna tarvitaan.

Mun mielestä hyvä setti kevääseen on kumpparit, vedenpitävät lenkkarit, nahkaiset kävelykengät ja coolit tennarit. Tuommoisella setillä pärjää jo tosi hyvin, ja suurinta osaa voi keleistä riippuen käyttää läpi kesän.

Muutamia juttuja on hyvä pitää mielessä, kun valitsee kenkiä pikkunaperoille.
Kenkiin tulee jäädä 1-1,5cm kasvu- ja käyntivaraa, ja tuo mitataan pisimmästä varpaasta kengänkärkeen. Saappaissa tuo vara saa olla jopa 2cm, että myös paksummat villasukat mahtuvat kenkiin.
Ennen kenkien ostamista kannattaa mitata lapsen jalka (ja huomoida, etteivät pikkuvarpaat ole vedetty kippuralle jalan muotoa piirrettäessä). Alle kaksivuotiailla voi jalka kasvaa jopa kolme numeroa vuodessa, joten jalka kannattaa mitata 2-3 kuukauden välein. Meillä on monesti käynyt (nyt neljävuotiaan) Veikon kanssa niin, että sama koko on mennyt pitkänkin aikaa, ja sitten on tullut muutama kasvupyrähdys peräjälkeen ja jalan koko on muuttunut ihan pienessä ajassa pariinkin kertaan.
Varsinkin näillä taaperoilla kannattaa kiinnittää huomiota kengän kiinnitykseen, tuommoinen leveä tarra, tai nauhakiinnitys on hyvä, sillä niin kenkä pysyy tukevasti jalassa. Myös materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota, nahka joustaa ja on aina varma valinta. Kenkä ei saa olla liian jäykkä, vaan sen tulee olla taipuisa, ja pohjan tulee olla pitävä.
Siinäpä ainakin muutama juttu, mitä kannattaa muistaa kenkäostoksilla.

Kun panostaa ainakin yksiin kunnollisiin ja käytännöllisiin kenkiin, voi mun mielestä huoleti täydentää kenkäkokoelmaa myös niillä hauskoilla ja harvemmin pidettävillä kenkäpareilla.

kavat-babyshop

kavat-babyshop

kavat-babyshop

Viljami sai Babyshopista nuo kuvissa näkyvät Kavatin nahkaiset tennarit, ja näissä yhdistyy mukavasti laadukkuus ja käyttömukavuus, sekä hauska tennarimainen ulkonäkö. Tykkään kovasti tuosta kenkien tarrakiinnityksestä, sillä leveällä tarralla kengät pysyvät hyvin jaloissa, mutta ne on tosi nopskat pukea. Ruotsalaisen Kavat-merkin kengissä on mielestäni hintalaatusuhde kohdillaan, ja nämäkin taaperon nahkatennarit kustantavat vain vähän reilun viisikymppiä.

Kavatilta löytyy nyt tosi ihania malleja, ja näistä nahkatennareista on myös isommille lapsille oma hauska malli! Koko valikoiman löydät täältä.

Jos muuten haluat nähdä lisää kuvia tästä suloisesta keväisestä asusta, niin kurkaapa tähän postaukseen!

kavat-babyshop

Pipo Mikk-Line* // Takki Mini a Ture* // Leggarit Bobo Choses // Kengät Kavat*

Jokos teillä on kevätkenkäasiat kunnossa?

*Saatu Babyshopista