OPISKELU HELSINKI DESIGN SCHOOLISSA

helsinki design school

Siitä on jo aika kauan aikaa, kun aloin kaipaamaan omiin työjuttuihini graafisen alan osaamista. Mulla oli mielessä juttuja, joita haluaisin tehdä, mutta en harmillisesti osaisi.

Koska työn (tai kaikkien näiden töiden) ohessa ei oikein ole mahdollisuutta heittäytyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi, googlailin löytyisikö joitain graafisen alan kursseja tai lyhytkestoisia koulutuksia. Ilokseni löysin parikin kivan kuuloista koulutusta, Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen media-alan ammattitutkinnon (tjsp.), jossa osana oli myös graafisen alan juttuja, ja Helsinki Design Schoolin graafisen alan koulutuksen. Hain ja pääsin kumpaankin, joista valitsin itselleni paremmin sopivan Helsinki Design Schoolin.

HDS on yksityinen koulu, jonka koulutus kestää vähän alle vuoden, niin, että koulupäiviä on vain kaksi kuukaudessa, ja muu aika opiskellaan omatoimisesti mm. etätehtävien parissa. Tämä sopii mulle aivan loistavasti, ja on oikeastaan ainut vaihtoehto, miten voin yhdistää koulun ja työt.

graafisen suunnittelijan tutkinto

helsinki design school

Kovasti odotetut ensimmäiset koulupäivät oli viime viikolla ja voi vitsit, miten inspiroitunut ja innostunut olo mulla noiden päivien jälkeen on!

En malttaisi odottaa, että ehdin käydä ensimmäisten etätehtävien pariin (tiedossa mm. kuvitteellisen lehden kannen suunnittelua, jee!), ja vielä malttamattomampi olen oppimaan ohjelmien käyttöä. Kaikesta hurjan innostuneena tilasin juuri uuden tietokoneen, jonka hankkimista olen jahkaillut aivan liian kauan, ja kunhan kone saapuu, niin pääsen asentelemaan ja testailemaan ohjelmia.

HDS:ssa meitä opettaa alan huikeat ammattilaiset, mikä tekee luennoista entistäkin mielenkiintoisempia. On myös hauskaa, että opiskelijat meidän ryhmässä on tosi monen ikäisiä, aivan erilaisista lähtökohdista ja kaikilla eri syyt miksi tätä koulutusta käydään.

Niin, jos ette siis vielä huomanneet, niin näiden kahden ekan päivän jälkeen olen aivan innoissani tästä koulutuksesta, katsotaan mitä mieltä olen sitten loppuvuodesta, jäikö opit päähän ja pääsenkö hyödyntämään taitoja työssäni. Varsinaisia koulupäiviä on toki varsin vähän, joten paljon on siitä kiinni, kuinka aktiivisesti omalla ajallaan koulujuttuja sitten opettelee.

Onko joku muu käynyt samaa koulua? Mitäs tykkäsitte?

lifestyleblogi helsinki design school

Kivaa uutta viikkoa!