NÄIN ALOIN LIIKKUA ENEMMÄN

fitbit aktiivisuusranneke

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Kuvitelmissani olen sellainen reipas vihersmoothieita hörppivä sporttipirkko. Sellainen, joka lähtee reippaasti lenkille aamuisin ennen kissanpierua muun perheen vielä nukkuessa. Ja joka iltaisin suklaalevyn sijaan kaivaa kaapista esiin kuntoiluvälineen ja tekee iloisesti hymyillen vatsalihasliikkeitä.

Mutta oikeasti olen ihan hirmuisen mukavuudenhaluinen. Ja aamu-uninen. Köllöttely lämpöisessä sängyssä muhkean ja paksun peiton alla houkuttelee usein aikas paljon enemmän, kuin pimeä ja märkä lenkkipolku lokakuisena aamuna. Tykkään kyllä syödä terveellisesti, mutta myönnettävä on, että tartun mieluummin suklaapatukkaan, kuin terveyspirtelöön.

Haluan kuitenkin pysyä terveenä, eikä siihen todellakaan riitä omat arkiliikuntani, vaikka taitankin työmatkani kävellen – keittiöstä eteisen vieressä olevaan työhuoneeseeni. Olen koittanut kaikenlaista, yrittänyt aloittaa juoksuharrastusta ja koittanut innostua kotijumpasta. Ehkä vielä joskus pingonkin iloisesti hyräillen juoksulenkeillä, mutta tällä hetkellä mulle sopii kaikkein parhaiten kävelylenkit, joista olenkin tällä hetkellä aivan innoissani!

Näin niistä lenkeistä innostuin:

  • Aika. Täytyy vain keksiä milloin on itselle paras aika lenkkeilyyn. Mulle ei sovi aikaiset aamut, eikä toisaalta illatkaan, kun olen jo puhki päivän touhuista. Niinpä olenkin nipistänyt aikaa työajasta, mikä aikaisemmin olisi kuulostanut musta aivan hullulle, mutta toimiikin mulla tosi hyvin. Koska työskennellään miehen kanssa molemmat meidän omassa yrityksessä, on ollut aivan loistava keksintö aloittaa työpäivät yhteisellä kävelylenkillä, samalla pidetään myös palaveri tulevan työpäivän asioista.
  • Kuulokkeet ja äänikirjat! Jos lähden lenkille yksin, nappaan mukaani kuulokkeet ja laitan kännykästä äänikirjan pyörimään. Tosi koukuttavaa ja lenkille on tietty kiva lähteä, kun haluaa päästä jatkamaan kesken jäänyttä kirjaa.
  • Aktiivisuusranneke. Tämä on ehkä tärkein miksi koko lenkkeilystä olen innoissani! Tilasin jokin aika sitten Ellokselta Fitbit-aktiivisuusrannekkeen* ja askelmäärän seuraaminen on aivan hurjan koukuttavaa. Kun itselle asettaa (realistiset) tavoitteet päivittäiseen askelmäärään, haluaa siihen tietty päästä ja lenkille tulee lähdettyä. Tavotteitahan voi sitten pikkuhiljaa myös nostaa, kun edelliset tavoitteet täyttyvät jo leikiten.

aktiivisuusranneke

aktiivisuusranneke blogi

On ollut tosi ilahduttavaa huomata, että 10 000 askelta tulee melko helposti täyteen. Tuota 10 000 askeltahan suositellaan terveelle aikuiselle päivittäin, kun vaikka alle 5000 askelta kerryttäviä pidetään liikunnallisesti passiivisina. Aikaisemmin katselin noita päivittäisiä askelmääriä kännykästä, ja sellaisena tavallisena päivänä askeleita saattoi kertyä vain pikkuisen tuon 5000 yli. Olin aivan järkyttynyt, vaikka toki tiesin, että en aivan kamalasti kyllä liikukaan. Toki kännykkä ei ole jatkuvasti mukana, eikä siihen silloin kirjaannukaan kaikki päivän askeleet. Nyt tuo 10 000 on kuitenkin tullut melko helpostikin täyteen, kun on vain vähän pidentänyt päivittäisiä lenkkejä, ja se on kyllä motivoinut tosi paljon liikkumaan enemmänkin!

Kun aktiivisuusranneke otetaan käyttöön, ladataan kännykkään sovellus, ja tuolta sovelluksesta näkee paljon laajemmin kaikenlaista tietoa, kuin pelkästään rannekkeen näyttöä vilkuilemalla. Hurjan mielenkiintoista (ja vähän järkyttävääkin) on ollut seurata omaa unenmäärää ja laatua. Toki tiedän ilman rannekettakin, että herään melkein joka yö johonkin, mutta tuolta sovelluksesta näkee todella tarkkaan unen eri vaiheet ja määrän. Aika jännä on ollut huomata, että jos luulen nukkuvani kahdeksan tunnin yöunet, jää uni todellisuudessa usein vain reiluun kuuteen tuntiin. Ei ihmekään, että välillä vähän väsyttää!

Ajattelin, että sykkeen mittaus olisi kiva ominaisuus siltä varalta, että innostuisin myös juoksulenkeistä, mutta sykettä on ollut kyllä ihan mielenkiintoista seurata muutenkin. On ollut kyllä aika hurjakin huomata, että oma sykkeeni nousee päivän aikana useastikin vähän liian korkealle, mikä ei taida olla kauhean terveellinen juttu. Parempaan leposykkeeseen voisi päästä kuntoa kohtottamalla (tämäkin motivoi mua liikkumaan!) ja toki myös stressiä vähentämällä, mikä ei aina ole kauhean helppoa.

Tuosta rannekkeesta täytyy vielä sanoa, että se on mun mielestä aivan älyttömän söpö! Elloksen valikoimassa on useammankinlaisia aktiivisuusrannekkeita, ja itse ihastuin juuri tähän kapeaan ja suloisen väriseen rannekkeeseen, jossa on kuitenkin juuri ne ominaisuudet ja toiminnot joita aktiivisuusrannekkeeseen toivoinkin. Aika koukuttavaa puuhaa tuo rannekkeen seuraaminen, mutta jos sen avulla saa pidettyä parempaa huolta omasta terveydestään ja kunnostaan, niin aivan loistavaa!

fitbit aktiivisuusranneke

aktiivisuusranneke

Mikä teitä motivoi liikkumaan?

*Saatu Ellokselta
Sisältää mainoslinkkejä