KESÄ ALKAA KOIRAMÄESTÄ!

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Tiedättekö, kun joskus löytää jonkin aivan ihanan paikan, josta ei koskaan saa tarpeekseen, vaan sinne haluaa palata aina uudelleen ja uudelleen? Me löydettiin tällainen paikka kuusi vuotta sitten, kun asteltiin ensimmäistä kertaa silloin juuri avattuun Särkänniemen Koiramäkeen! Katselin ihastuksesta huokaillen huolellisesti mietittyjä yksityiskohtia (Rakastan teemapuistoja!), kun taas silloinen taapero halaili Koiramäen hahmoja ja istua tapitti Tassuteatterin penkillä seuraamassa näytelmää. Tuon kerran jälkeen me ollaan palattu Koiramäkeen joka ikinen kesä ja aina muulloinkin, kun siellä on ollut jotain tapahtumaa.

Kun tänä kesänä mietittiin millä erityisen kivalla puuhalla me juhlistettaisiin kesäloman alkua, toivoivat lapset päivää Koiramäessä ja tämä sopi mulle vallan mainiosti. Meillä on ollut aika hullu kevät ja nyt jos koskaan oli hauska hypätä päiväksi satumaailmaan!

Niinpä ripustettiin Särkänniemen kausikortit kesän ensimmäistä kertaa kaulaan, ja hurautettiin Koiramäkeen!


Kuopus oli jo usean viikon ajan pohtinut, että mitähän sille Manta-possulle mahtaa kuulua ja onkohan Koiramäessä tänä kesänä suloisia koiranpentuja, joten näistä lähdettiin heti alkuun ottamaan selvää. Käytiin moikkaamassa kaikki tutut Koiramäen eläimet, tavattiin uudet vekkulit koiranpennut ja oikein hyvää näytti sille Mantallekin kuuluvan. Niin ihania, kuin kaikki Koiramäen maatilan eläimet ovatkin, erottui yksi kuitenkin erityisesti joukosta. Lapsi ihastui aivan suunnattomasti Koiramäen uuteen Alli-possuun, jonka luota ei olisi malttanut lähteä ollenkaan. Eikä Allikaan kyllä näyttänyt panevan pahakseen pikkuruista aidan raosta kurkotellutta kättä, joka rapsutteli possun karkeaa turkkia.

Yksi myös kovasti odotettu juttu oli päästä vihdoinkin pitkän tauon jälkeen hurjaan Drakkulan linnaan! Oikeasti kyseessä ei ole mikään pelottava paikka, vaan hirmuisen kiva seikkailurata liukumäkineen. Drakkulan linnan lähettyvillä saattaa muuten hyvällä tuurilla tavata myös itsensä Kreivi Drakkulan, kuka ei myöskään ole ollenkaan (tai ainakaan kovin paljoa) pelottava, vaan oikein mukava heppu.

Välillä lepuuteltiin tassujamme Tassuteatterin katsomossa uutta näytelmää seuraten, kunnes oli aika rientää taas eteenpäin!

Kun nälkä alkoi kurnimaan pikkuisissa masuissa, suunnattiin me Kahvila von Guggelbööhön lusikoimaan herkulliset lohisopat ja haettiin pikkuiset jällkäriherkut vastapäisestä Tropin & Nekun Apteekista.

Käytiin toki myös Koiramäen talossa, jossa lapset laskivat mäkeä uunin luukusta ja kuopus leikki vanhanajan leluilla. Kokeiltiin Mummulassa juuston tekoa taikahiekalla ja vastapäisessä rakennuksessa saatiin askarrella magneetit muistoksi mukavasta kesälomapäivästä.

Ennen kotiinlähtöä poikettiin vielä Gunnas kirjakauppaan, josta kuopus löysi jotain mielestään aivan pökerryttävän mahtavaa: kakkaavan possun! Lapsi kuskaa omaa Manta-pehmolelupossuaan mukanaan joka paikassa ja viljelee sujuvasti kakkahuumoria, joten ei toki ihmekään, ettei kaupasta voitu lähteä kotiin ilman omaa pientä kakkaavaa possua, hah.

Olipas siinä puuhaa ja seikkailua kerrakseen ja vallan mainio aloitus kesälomalle!

Tuon kesäloman ensimmäisen Koiramäki-reissun jälkeen me ollaan ehditty käydä siellä uudelleenkin ja ollaan heiluteltu kausaria myös Särkänniemen huvipuiston puolella ja käyty Akvaariossa katselemassa kaloja. Ollaan myös tähyilty maisemia yläilmoista käsin, enkä nyt tarkoita BOOMia (sinnekin kyllä aion uskaltautua!), vaan Näsinneulan näköalatasannetta. Kaikkiin näihin kohteisiin on auennut tie Särkänniemen kausikortilla, jolla tosiaan pääsee sisään kaikkiin Särkänniemen kohteisiin ja huvilaitteisiin.

Jos siis mietitte onko sellainen kausari kannattava hankinta, niin ainakin meillä kausarit ovat maksaneet itsenä takaisin jo ensimmäisen kesälomaviikon aikana, ja käyttöaikaa on vielä hurjan paljon jäljellä!

Aurinkoista viikkoa!