EPÄILYKSIÄ HERÄTTÄVÄ TONTTU MUUTTI MEILLE

tonttuovi blogi

En halunnut tänä vuonna tehdä meille samanalaista aineetonta puuhajoulukalenteria, millainen meillä viime vuonna oli, sillä vaikka se oli lapsista aivan superkiva, saatoin itse vähän huokaista, kun vipakin luukku oli avattu (ja tehtävä suoritettu!!).

Joulukuun lähestyessä ja joulumielen herätessä aloin kuitenkin miettimään, että olihan se kalenteri aika kiva. En kuitenkaan ehdi tänä vuonna tonttudiskoilla ja leipoa pipareita aivan joka päivä, joten keksin, että meille muuttaa joulukuun ajaksi tonttu, joka sitten sopivina hetkinä tuo lapsille kirjeitä, joissa luvataan mukavaa yhteistä jouluista puuhaa.

Marraskuun viimeisenä päivänä vietiin lasten joululahjatoivelistat eteiseen kenkälipaston päälle ja sitten jäinkin odottelemaan, että kello olisi niin paljon, että voisin laittaa lapset nukkumaan ja pääsisin sitten yöllä omiin salaisiin tonttupuuhiin!

Kun lastenhuoneista kuului tasaista unituhinaa, kuskasin eteisen kenkälipaston päältä lasten sinne viemät joululahjalistat omaan jemmaani (tai siis tonttu vei ne!) ja toin tontun muuttokuorman tilalle. Kiinnitin pikkuruisen oven seinään ja asettelin tontun muut tarvikkeet nätisti oven eteen. Luuta nojaamaan seinän viereen ja pikkuiset saappaat kynnysmaton luo. Ripottelin vielä tekolunta tontun pihaan ja hykertelin mielessäni tätä ihanaa joulusalaisuutta. Meille muuttaisi tänä yönä tonttu!

Näin jo mielessäni miten lapset aamulla juoksisivat unenpöpperöisinä yöpuvuissaan katsomaan onko heidän lahjalistansa hävinneet ja samalla hieroisivat unisia silmiään hämmästyneinä, kun huomaisivat tilalle ilmestyneen tontun asumuksen. Kuulin korvissani riemunkiljahdukset, kun lapset tajuaisivat, että meidän eteiseen on muuttanut oikea tonttu!

Ja juuri niin se alkoikin. Aamulla lapset kävivät kurkkimassa vieläkö lahjalistat ovat tallella, mutta sen jälkeen kuopukselta sateli liuta totuuksia ja kysymyksiä:

-Tuohan on pelkkä koriste! Sä oot vienyt ne listat jonnekin…
-Tuo on kyllä ihan selkeesti tekolunta!
-Miten se tonttu muka pääsisi noin ylös, jos se on niin pieni?

No, se on sitä joulun taikaa!

tonttuovi
tonttuovi

tonttuovi

Kun tontun postilaatikkoon oli sitten hetken päästä ilmestynyt jännittävän näköinen käärö, ei tainnut olla enää väliä onko tarina tontusta totta vai ei, ainakin jotain hyötyä siitä on, kun kerran tuo kirjeitä lapsille!

Tontun kirjeessä kerrottiin, että lapsia odoteltaisiin jo Koiramäen jouluun. Lapset tapaisivat siellä joulupukin!

Lapset olivat tietenkin ilahtuneita tontun kirjeestä ja alkoivat heti miettiä mitä kaikkea Koiramäessä voisi jouluna tehdä. Ainakin koristella pipareita ja askarella. Niin ja siellä on yleensä saanut joulupukilta karkkiakin!

Tosin kirje herätti kyllä vähän epäilyksiäkin:

-Sä oot äiti tän kirjottanu, kun eihän niin pieni mikä siitä ovesta mahtuu voisi mitenkään pystyä kirjoittamaan näin isoja kirjaimia! Vai ootko? Ainakin oot auttanut sitä?

Tänä aamuna käytiinkin sitten ekana tarkastamassa tontun postilaatikko. Se oli tyhjä, mutta jotain pihassa oli kuulemma erilailla. Ehkä tontun saappaat olivat vähän eri kohdassa? Sen täytyy tarkoittaa sitä, että tonttu on käynyt yön aikana jossain…

Ps. Elloksella tänään huikeita Cyber Monday tarjouksia ja koodilla: 405451 saatte -5% lisäalen tilauksen loppusummasta! Kurkkaa valikoima täältä*.(*mainoslinkki)

tonttuovi blogi

Onko muille muuttanut tonttu?